Vajas-túrós kifli
Orosz Melitta receptje.

Hozzávalók:
350 g búzaliszt
250 ml langyos tej
20 g Kovászka
25 g olvasztott vaj
1 tk. cukor
1 tk. só
100 g túró
szezámmag
Elkészítés:
Először a száraz hozzávalókat keverjük össze, köztük a Kovászkával, majd gyúrjuk egyenletes tésztává a tej és az olvasztott vaj segítségével.
Ezek után adjuk hozzá, és oszlasuk el a tésztában a túrót.
Kb. 40 perc kelesztés után a tésztát osszuk kétfelé, nyújtsunk belőlük vékony lapokat, majd a lapokat 4-4 részre vágva göngyölítsük kiflivé.
A kiflik tetejét kenjük meg egy kevés tejjel, majd szezámmagot szórunk rá.
Végül, amint a tepsibe kerültek, előmelegített sütőben 200-210°C-on süssük őket 15-20 perc alatt készre.