Szezámos-tökmagos bagett
Orosz Melitta receptje.

Hozzávalók (2 darabhoz):
20 g Kovászka
200 g világos rozsliszt
300 g búzaliszt
300 ml víz
8g tökmag
3 ek. olívaolaj
9g só
szezámmag (a tetejére)
Elkészítés:
Kovászkát, a liszteket, a sót és olajat összekeverjük.
A vizet folyamatosan hozzáadva, 8 perc alatt megdagasztjuk a tésztát.
Letakarjuk, majd 40 perc alatt megkelesztjük.
A tésztát két egyenlő részre osztjuk, majd mindkét bucit kb. 40 cm-es hengerré sodorjuk.
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Közben a bagettek tetejét bevagdossuk, megszórjuk szezámmaggal, és hagyjuk kicsit még kelni.
200 °C-on kb. 20 perc alatt készre sütjük őket.