top of page

Szezámos-tökmagos bagett

Orosz Melitta receptje.




Hozzávalók (2 darabhoz):

  • 20 g Kovászka

  • 200 g világos rozsliszt

  • 300 g búzaliszt

  • 300 ml víz

  • 8g tökmag

  • 3 ek. olívaolaj

  • 9g só

  • szezámmag (a tetejére)


Elkészítés:

  1. Kovászkát, a liszteket, a sót és olajat összekeverjük.

  2. A vizet folyamatosan hozzáadva, 8 perc alatt megdagasztjuk a tésztát.

  3. Letakarjuk, majd 40 perc alatt megkelesztjük.

  4. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, majd mindkét bucit kb. 40 cm-es hengerré sodorjuk.

  5. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Közben a bagettek tetejét bevagdossuk, megszórjuk szezámmaggal, és hagyjuk kicsit még kelni.

  6. 200 °C-on kb. 20 perc alatt készre sütjük őket.

bottom of page