Search
  • Szabó Gergő

Szendvicskenyér

Szabó Gergő receptje.




Hozzávalók:

  • 15 g Kovászka

  • 360 g búzafinomliszt

  • 120 ml tej

  • 120 ml meleg víz

  • 55 g olvasztott vaj

  • 25 g kristálycukor

  • 7 g só


Elkészítés:

  1. Az összetevőket összekeverjük és tésztává gyúrjuk. A dagasztás időtartama 6-9 perc legyen. Kenyérsütőgépben az alapprogramot kell választani.

  2. Lisztezett tálban lefedve a kenyeret, meleg helyen, 2 órán keresztül kelesztjük

  3. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Közben formázzuk meg a kenyeret.

  4. Süssük a kenyeret 30-35 percig, míg aranybarna színt nem kap. Az első 15 percben lefedve, majd a második 15 percben fedő nélkül.