top of page

Rozsos-aszalt paradicsomos bagett

Csigó Zita receptje.





Hozzávalók (2 darabhoz):

  • 20 g Kovászka

  • 350 g búzaliszt

  • 150 g teljes kiőrlésű rozsliszt

  • 1 tk. só

  • 150 g fűszeres olajban eltett aszalt paradicsom (jól lecsepegtetve)

  • 4 ek. a fűszeres olajból

  • 300 ml langyos víz


Elkészítés:

  1. A kétféle lisztet, Kovászkát és a sót dagasztótálban összekeverjük. Közben az aszalt paradicsomot leszűrjük, félretesszük, a fűszeres olajból kimérjük a 4 evőkanálnyi mennyiséget.

  2. A lisztekhez adjuk, elkeverjük.

  3. Ezután a tésztát közepes fokozaton, 5-8 perc alatt megdagasztjuk úgy, hogy dagasztás közben apránként hozzácsorgatjuk a vizet.

  4. Sima felületű tésztát kell kapnunk. Letakarjuk, és meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni.

  5. Az aszalt paradicsomot kis darabokra vágjuk. A megkelt tésztába beledolgozzuk a paradicsomot, letakarjuk, és hagyjuk ismét megkelni.

  6. Ezután lisztezett felületen átgyúrjuk, két egyenlő részre osztjuk, majd mindkét bucit kb. 40 cm-es hengerré sodorjuk.

  7. A hengereket a két végüknél fogva, ellentétes irányban párszor megcsavarjuk, majd sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük. A tetejük nyugodtan maradhat lisztes, de le is kenhetjük vízzel.

  8. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Amíg melegszik, még hagyjuk kelni a bagetteket.

  9. Először 200 °C-on 10, majd 180 °C-on további kb. 12-15 percet sütjük.


bottom of page