top of page

Nápolyi jellegű pizza a'la Kovászka

Szabó Gergő receptje.



Hozzávalók:

  • 5 g Kovászka

  • 500 g 00-ás típusú pizzaliszt

  • 325 g langyos (kézmeleg) víz

  • 11 g só

  • Feltét: paradicsomszósz (só, bors) , sonka, mozzarella sajt, bazsalikom, de ez szabadon választható


Elkészítés:

  1. Kovászkát, liszteket és a sót egy tálban összekeverjük.

  2. Dagasztás közben hozzáadjuk apránként a vizet.

  3. Géppel 5-7 percig közepes fokozaton, vagy kézzel 10-12 percig dagasszuk a tésztát!

  4. 40 percet hagyjuk szobahőmérsékleten kelni.

  5. 4 db kb. 200 g-os bucira osztjuk a tésztát.

  6. Hűtőben 48 órán keresztül kelesztjük.

  7. Nyújtás előtt 60 percet szobahőn hagyjuk.

  8. A pizzát szigorúan kézzel nyújtjuk kör alakúra, ügyelve, hogy a tésztában található légbuborékok ne sérüljenek.

  9. Feltéteket rakunk a pizzára: paradicsomszósz, sonka, mozzarella, gorgonzola, (sütés után, frissen: rukkola és bazsalikom). Ez az én kedvencem, de ez ízlés szerint változtatható.

  10. Majd előmelegített sütőben max fokozaton, mely nekem: 275 °C; kb 7-9 percig sütjük. (amíg elkezd barnulni a széle)

Tippek & Trükkök:

  • A pizzatészta nyújtásánál használj réteslisztet a könnyebb kezelhetőség érdekében.

  • A hűtőben kelesztésnél érdemes a tárolóedényt olívaolajjal kikenni, hogy nem tapadjon bele nagyon a tészta.

  • A még jobb eredmény érdekében érdemes beszerezni egy igazi pizzasütő kemencét, amelyeknél 350°C elérésével nagymértékben növelhetjük a pizza minőségét.

bottom of page