top of page

Kovászkás kenyér - alaprecept

Szabó Gergő receptje.


Nézd meg videónkat, hogy könnyebben menjen a sütés!


Hozzávalók:

  • 20 g Kovászka,

  • 350 g búzaliszt,

  • 100 g rozsliszt,

  • 50 g búzadara,

  • 10 g só,

  • 380 ml meleg víz,

  • 2 ek olivaolaj

Recept:


1.Dagasztás: Keverjük össze a Kovászkát, a liszteket, az olajat és a sót! Fokozatosan öntsünk hozzá meleg vizet és dagasszuk tésztává!



2.Kelesztés: Takarjuk le a tésztát! Kelesszük meleg helyen, 120 percig!


3.Sütés: A megkelt tésztát helyezzük a sütőbe! Süssük 30 percig fedővel 220°C-on, azután 20 percig fedő nélkül 200°C-on!

bottom of page