top of page

Kovászkás pizza

Nagy Gergely receptje.

Hozzávalók (3 pizzához):

  • 20 g kovászka

  • 500 g pizzaliszt

  • 100 g teljes kiőrlésű búzaliszt

  • 2 ek. olívaolaj

  • 1 tk. só

  • 250 ml langyos víz


Elkészítés:

  1. A liszteket, sót, kovászkát és olajat összekeverjük, majd a vizet folyamatosan hozzáadva kézzel legalább 8 percig dagasztjuk.

  2. Dagasztás után 60 percet hagyjuk kelni.

  3. A megkelt tésztából 3 egyforma méretű gombócot gyúrunk, amiket kb 5-7mm vastagságura nyújtunk.

  4. A tésztát megkenjük olívaolajjal, felületét megszurkáljuk egy villával.

  5. 200 °C-on 5 perc alatt elősütjük, majd rárakjuk a feltétet ízlés szerint.

  6. Ezután a pizzákat kb 12-15 perc alatt készre sütjük.

bottom of page