Search
  • Szabó Gergő

Gluténmentes kenyér kovászkával - alaprecept

Szabó Gergő receptje.





Hozzávalók:

  • 20 g Kovászka,

  • 380 g gluténmentes

  • kukoricaliszt (esetleg rizsliszt),

  • 130 g gluténmentes zabliszt,

  • 35 g gluténmentes útifűmaghéj,

  • 10 g só,

  • 250 ml víz áztatáshoz,

  • 225 ml meleg víz,

  • 2 ek olivaolaj


Recept:


1.Dagasztás: Keverjük össze a Kovászkát, a beáztatott útifűmaghéjat, a liszteket, az olajat és a sót! Fokozatosan öntsünk hozzá meleg vizet és dagasszuk tésztává!



2.Kelesztés: Takarjuk le a tésztát! Kelesszük meleg helyen, 120 percig!


3.Sütés: A megkelt tésztát helyezzük a sütőbe! Süssük 30 percig fedővel 220°C-on, azután 20 percig fedő nélkül 200°C-on!