Gluténmentes kenyér kovászkával - alaprecept
Szabó Gergő receptje.

Hozzávalók:
20 g Kovászka,
380 g gluténmentes
kukoricaliszt (esetleg rizsliszt),
130 g gluténmentes zabliszt,
35 g gluténmentes útifűmaghéj,
10 g só,
250 ml víz áztatáshoz,
225 ml meleg víz,
2 ek olivaolaj
Recept:

1.Dagasztás: Keverjük össze a Kovászkát, a beáztatott útifűmaghéjat, a liszteket, az olajat és a sót! Fokozatosan öntsünk hozzá meleg vizet és dagasszuk tésztává!

2.Kelesztés: Takarjuk le a tésztát! Kelesszük meleg helyen, 120 percig!

3.Sütés: A megkelt tésztát helyezzük a sütőbe! Süssük 30 percig fedővel 220°C-on, azután 20 percig fedő nélkül 200°C-on!