Vadkovászka 500 g

100% kovász. Haladó fokozat. Csak saját felelősségre.


3.999 Ft
Please select variants first

Vadkovászkával rendkívül nehéz kenyeret sütni, mivel az otthoni, konyhai körülmények nem teszik lehetővé a kovász egyenletes fejlődését, érését, ill. fermentációját. Rengeteg paraméternek stimmelnie kell ahhoz, hogy Te otthon megfelelően kineveld Vadkovászkát és kenyeret süss vele. Néhány elengedhetetlen követelmény az érlelési tér meghatározott és állandó hőmérséklete, relatív páratartalma, szélmozgás intenzitása, de nem is beszélve a kenyérsütés speciális folyamatairól.

Vadkovászkával sütni érlelés, kenyérsütéssel együtt meghaladhatja akár a 6 napot is. Viszont Vadkovászka kiváló alap, ha nem nulláról szeretnéd kezdeni.

Ennek ellenére Vadkovászka remek választás azoknak, akik szeretnek etetgetni, gondozgatni és hosszú kelesztésű kovászos kenyeret sütni otthon. Nagy munka, de utánozhatatlan az eredmény. Süss Vadkovászkával!

Receptek hamarosan...

Kovászkészítmény

Összetevők:
- Szárított rozskovász (fermentált rozsliszt,só)

Mennyiség:
- 500 gramm

Tápérték 100 gramm termékre vonatkoztatva:
- Energia 1444 kJ/ 342 kcal
- Zsír 1,7 g (amelyből telített zsírsavak 0,4 g)
- Szénhidrát 57,9 g (amelyből cukrok 0,8 g)
- Fehérje 10,7 g
- Rost 15 g
- Só 1,0 g

Allergén információk:
- Glutén
t tartalmaz

Vegán, vegetáriánus, tartósítószer-mentes

Tárolási feltételek:
-
Hűvös, száraz helyen tárolandó

Minőségét megőrzi:
- Előállítástól számított 6 hónapig

Gyártja:
- Szekundum Kft. 2092 Budakeszi, Gábor Áron utca 123.