Túrós kifli kovászkával

2021.02.23
Fotó: Orosz Melitta
Fotó: Orosz Melitta

Orosz Melitta receptje. Kovászkás vajas kifli, túróval töltve

HOZZÁVALÓK:

  >  35 dkg liszt 

  >  2,5 dl langyos tej 

  >  15 g Kovászka 

  >  2.5 dkg olvasztott vaj 

  >  1 tk. cukor 

  >  1 tk. só 

  >  ízlés szerint túró

RECEPT:

  1. Először a száraz hozzávalókat keverjük össze, köztük a Kovászkával, majd gyúrjuk egyenletes tésztává a tej és az olvasztott vaj segítségével. 

  2. Ezek után adjunk hozzá, és oszlassunk el a tésztában annyi túrót, amennyit nem sajnálunk.

  3. Kb. 40 perc kelesztés után a tésztát osszuk kétfelé, nyújtsunk belőlük vékony lapokat, majd a lapokat 4-4 részre vágva göngyölítsük kiflivé.

  4. A kiflik tetejét kenjük meg egy kevés tejjel, majd szezámmagot, napraforgómagot vagy sajtot szórhatunk rá - ennek csak a kreativitásunk szab határt.

  5. Végül, amint a tepsibe kerültek, előmelegített sütőben 200-210°C-on süssük őket 15-20 perc alatt készre.