Jó gluténmentes kenyér Kovászkával

2020.07.30

Szabó Gergő receptje. Rizslisztből és zablisztből készült útifűmaghéjas gluténmentes Kovászkás kenyér.

HOZZÁVALÓK

- 38 dkg gluténmentes rizsliszt
- 13 dkg gluténmentes zabliszt
- 35 g gluténmentes útifűmaghéj
- 250 g víz áztatáshoz
- 20 g Gluténmentes Kovászka
- 10 g só
- 220 g langyos víz
- 25 g olívaolaj

RECEPT

  1. Az útifűmaghéjat beáztatom a 250 g vízbe.
  2. A liszteket, a sót és Gluténmentes Kovászkát összekeverem az olívaolajjal.
  3. Hozzáadom a vízzel összekevert útifűmaghéjat és összedolgozom a 220 g vízzel. Kézzel 8 percig, géppel 6 percig gyúrom a tésztát.
  4. 60 percig hagyom kelni letakarva, szobahőmérsékleten.
  5. Miután megpihent, megformázom a kenyeret és bevágom a tetejét.
  6. Sütőben: 220°C-on gőztérben 30 percig, majd 200°C-on 20 percig, összesen 50 percig sütöm. Forró tepsibe tegyük a kenyeret.
  7. Gluténmentes Jóétvágyat Kovászkához!