HOZZÁVALÓK
- 38 dkg gluténmentes kukoricaliszt (esetleg jó minőségű rizsliszt)
- 13 dkg gluténmentes zabliszt
- 35 g gluténmentes útifűmaghéj
- 250 g víz áztatáshoz
- 20 g Gluténmentes Kovászka
- 10 g só
- 220 g langyos víz
- 25 g olívaolaj
RECEPT
- Az útifűmaghéjat beáztatom a 250 g vízbe.
- A liszteket, a sót és Gluténmentes Kovászkát
összekeverem az olívaolajjal.
- Hozzáadom a vízzel összekevert útifűmaghéjat és
összedolgozom a 220 g vízzel. Kézzel 8 percig, géppel 6 percig gyúrom a
tésztát.
- 60 percig hagyom kelni letakarva, szobahőmérsékleten.
- Miután megpihent, megformázom a kenyeret és bevágom a
tetejét.
- Sütőben: 220°C-on gőztérben 30 percig, majd 200°C-on 20
percig, összesen 50 percig sütöm. Forró tepsibe tegyük a kenyeret.
- Gluténmentes Jóétvágyat Kovászkához!