Gluténmentes házikenyér

2021.04.08
Fotó: Bogyó Zsófia
Fotó: Bogyó Zsófia

Szabó Gergő receptje. Fotó: Bogyó Zsófia

HOZZÁVALÓK

- 20 g Gluténmentes Kovászka
- 38 dkg gluténmentes kukoricaliszt (esetleg jó minőségű rizsliszt)
- 13 dkg gluténmentes zabliszt
- 35 g gluténmentes útifűmaghéj
- 10 g só
- 250 ml víz áztatáshoz
- 220 ml langyos víz
- 2 ek olívaolaj

RECEPT

1. Dagasztás: Keverjük össze a Kovászkát, a beáztatott útifűmaghéjat, a liszteket, az olajat és a sót! Fokozatosan öntsünk hozzá meleg vizet és dagasszuk tésztává!

2. Kelesztés: Takarjuk le a tésztát! Kelesszük meleg helyen, 120 percig!

3. Sütés: A megkelt tésztát helyezzük a sütőbe! Süssük 30 percig fedővel 220°C-on, azután 20 percig fedő nélkül 200°C-on!

Jó étvágyat kívánunk!