Nagy Gergely receptje. Kovászkás pizza könnyedén
HOZZÁVALÓK (3 pizzához):
- 500g pizzaliszt (00)
- 100g teljes kiőrlésű búzaliszt (BL200)
- 30g kovászka
- 2 ek olívaolaj
- 1 tk só
- kb. 2,5-3,5 dl langyos víz
RECEPT:
- A liszteket, Kovászkát és a sót a dagasztótálban összekeverjük.
- Az olívaolajat a lisztekhez adjuk, elkeverjük.
- A tésztát 5-8 perc alatt megdagasztjuk úgy, hogy dagasztás közben apránként hozzácsorgatjuk a vizet. Sima felületű tésztát kell kapnunk.
- Letakarjuk, majd 60 percet hagyjuk kelni.
- A megkelt tésztát három egyenlő nagyságú részre osztjuk amiből gombócokat formálunk.
- A gombócokat kinyújtjuk 5-7 mm vastagságúra.
- Az így kapott pizzatészták tetejét meszúrkáljuk egy villával és megkenjük egy kevés olívaolajjal.
- A tésztákat 200 °C-ra előmelegített sütőben 5 perc alatt elősütjük.
- A pizzákra rárakjuk a feltétet (ízlés szerint), majd 12-15 perc alatt készre sütjük őket.
- Jó étvágyat!