Pizza kovászkával

2020.08.06
Fotó: Orosz Melitta
Fotó: Orosz Melitta


Nagy Gergely receptje. Kovászkás pizza könnyedén


HOZZÁVALÓK (3 pizzához):

  • 500g pizzaliszt (00)
  • 100g teljes kiőrlésű búzaliszt (BL200)
  • 30g kovászka
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 tk só
  • kb. 2,5-3,5 dl langyos víz


RECEPT:

  1. A liszteket, Kovászkát és a sót a dagasztótálban összekeverjük.
  2. Az olívaolajat a lisztekhez adjuk, elkeverjük.
  3. A tésztát 5-8 perc alatt megdagasztjuk úgy, hogy dagasztás közben apránként hozzácsorgatjuk a vizet. Sima felületű tésztát kell kapnunk.
  4. Letakarjuk, majd 60 percet hagyjuk kelni.
  5. A megkelt tésztát három egyenlő nagyságú részre osztjuk amiből gombócokat formálunk.
  6. A gombócokat kinyújtjuk 5-7 mm vastagságúra.
  7. Az így kapott pizzatészták tetejét meszúrkáljuk egy villával és megkenjük egy kevés olívaolajjal.
  8. A tésztákat 200 °C-ra előmelegített sütőben 5 perc alatt elősütjük.
  9. A pizzákra rárakjuk a feltétet (ízlés szerint), majd 12-15 perc alatt készre sütjük őket.
  10. Jó étvágyat!