Magvas bagett Kovászkával
Orosz Melitta receptje, melynél magvak szabad kombinálásával mindig új ízeket kaphatsz
HOZZÁVALÓK (2 darabhoz):
> 20g Kovászka
> 200g világos rozsliszt
> 300g bl55 búzaliszt
> 3dl langyos víz
> 8g tökmag vagy egyéb mag (pl szezám, napraforgó)
> 3ek olívaolaj
> 9g só
RECEPT:
1. A Kovászkát, sót, magvakat és a liszteket a dagasztótálban összekeverjük.
2. Hozzáadjuk az olajat és a vizet, majd 8-10 percig dagasztjuk.
3. Félretesszük a tésztát és hagyjuk duplájára kelni.
4. Ezután lisztezett felületen átgyúrjuk, két egyenlő részre osztjuk, majd mindkét tésztát kb. 40 cm-es hengerré sodorjuk.
5. A hengereket a két végüknél fogva, ellentétes irányban párszor megcsavarhatjuk, majd sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük.
6. A tetejére szórhatunk még magvakat, ízlés szerint.
7. A sütőt előmelegítjük 210 °C-ra. Amíg melegszik, még hagyjuk kelni a bagetteket. Először 210 °C-on 10, majd 185 °C-on további kb. 12-15 percig sütjük.