Magvas bagett Kovászkával

2021.04.01
Fotó: Orosz Melitta
Fotó: Orosz Melitta

Orosz Melitta receptje, melynél magvak szabad kombinálásával mindig új ízeket kaphatsz

HOZZÁVALÓK (2 darabhoz):
 >  20g Kovászka

>  200g világos rozsliszt

>  300g bl55 búzaliszt

>  3dl langyos víz

>  8g tökmag vagy egyéb mag (pl szezám, napraforgó)

>  3ek olívaolaj

>  9g só

RECEPT:

 1. A Kovászkát, sót, magvakat és a liszteket a dagasztótálban összekeverjük.

 2. Hozzáadjuk az olajat és a vizet, majd 8-10 percig dagasztjuk.

 3. Félretesszük a tésztát és hagyjuk duplájára kelni.

 4. Ezután lisztezett felületen átgyúrjuk, két egyenlő részre osztjuk, majd mindkét tésztát kb. 40 cm-es hengerré sodorjuk.

 5. A hengereket a két végüknél fogva, ellentétes irányban párszor megcsavarhatjuk, majd sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük. 

 6. A tetejére szórhatunk még magvakat, ízlés szerint.

 7. A sütőt előmelegítjük 210 °C-ra. Amíg melegszik, még hagyjuk kelni a bagetteket. Először 210 °C-on 10, majd 185 °C-on további kb. 12-15 percig sütjük.