Francia parasztkenyér Kovászkával

2021.03.09

Puha, foszlós francia parasztkenyér kovászkával

HOZZÁVALÓK:
>  20g kovászka

> 100 g bl55 liszt

> 350 g bl80 liszt

> 1 ek méz

> 1 ek olívaolaj

> 10 g só

> 1 pohár joghurt

> 100 g langyos víz

RECEPT:

1. A Kovászkát, sót, és liszteket összekeverjük egy tálban.

2. A joghurtot 20 másodperc alatt, 750 watton mikrohullámú sütőben meglangyosítjuk, majd a mézzel és olajjal együtt hozzáadjuk a többi összetevőhöz. 

3. A vizet folyamatosan adagolva megdagasztjuk a tésztát.

4. Fél órát kelesztjük, melyet újabb rövid dagasztás és hajtogatás követ.

5. A második kelesztés már történhet a sütőformában is akár, ez egy órát vesz igénybe.

6. A tésztát bemetszük, majd 230 fokon, lefedve 30 percig, majd 190 fokon fedő nélkül 15 percig sütjük.