Fougasse Kovászkával

2020.01.01

Francia levélkenyér olívával

HOZZÁVALÓK (2 darabhoz):

  • 15g Kovászka
  • 270g BL55 búzaliszt
  • 50g BL200 teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 30g cukor
  • 9g só
  • 15 szem olívabogyó
  • 3ek olívaolaj
  • 1,5 - 2 dl langyos víz
  • kakukkfű (ízlés szerint)

RECEPT:

  1. Karikázd fel az olívabogyót.
  2. Keverd el a liszttekkel, sóval, cukorral és Kovászkával és egy csipet kakukkfűvel, majd add hozzá az olívaolajat.
  3. Dagasszad 8-10 percig úgy, hogy közben a vizet apránként adod hozzá.
  4. Rakd félre a tésztát 50 percre kelni.
  5. Kelesztés után vágd két, egyenlő nagyságú részre, formázz belőlük leveleket és vágj beléjük erezetet. A tetejére is szórhatsz kakukkfüvet ha szeretnél.
  6. Előmelegített sütőben 200 fokon 15-20 perc alatt süssd készre a fougasset.