Fokhagymás graham cipó kovászkával

2021.02.15

HOZZÁVALÓK:

 >  20 g kovászka

 >  150 g graham-liszt

 >   350 g bl55 liszt

 >  10 g só 

 >  1  tk cukor

 >  2 ek olívaolaj

 >  2-3 gerezd fokhagyma

 >  2-3 dl langyos víz


RECEPT:

 1, A fokhagymát felaprítjuk és az olajon rövid ideig sütjük.

 2, Ha kihűlt, hozzákeverjük a többi hozzávalóhoz és 8-10 percig dagasztjuk úgy a tésztát, hogy a vizet folyamatosan adjuk hozzá.

 3, Ezután egy órás kelesztés következik.

 4, A megkelt tésztát 30 percig, 230 fokra előmelegített sütőben sütjük lefedve, majd még 190 fokon 20 percig fedő nélkül.

 5, Jó étvágyat!